Nyttige mobilverktøy – MNObeta på tur

Oppdatert: Nå med video fra konferansen :

Mobilism Conference 2011 from Frank Zijlstra on Vimeo.

I 2 dager nå har vi deltatt på konferansen Mobilism i Amsterdam. Det var en lineup av mer eller mindre kjente folk fra mobil-frontend-verden. Her er konferansens program. Jquery kjendisen John Resig kunne desverre ikke komme, men det var store folk som Luke Wroblewski (Mobile First), Brian Leroux(PhoneGap), Steve Souders (Performance) og arrangert av Peter-Paul Koch (quirksmode.org)

Konferanse lokalet

Vi har lyst til å dele noen av de nyttige verktøyene som dukket opp under denne konferansen. Sliter dere med ytelse, caching eller kanskje DOM traversering på en device, kanskje vi kan hjelpe litt. Dette er ikke breaking news, bare litt folkeopplysning for mobil utviklere og utviklere nysgjerrig på mobil.

DOM-manipulasjon on device

Vi skriver mye css og javascript, som er device avhengig. Hvilke features er det på den enkelte device, og hvordan funker css’en for dette. Verktøyet jeg bruker mest, er User Agent Switcher for Firefox med FireBug . Problemet er når det dukker opp på devicen, hva skjer egentlig med DOM’en og hvilken css kicker inn. Sjekk da ut Weinre. Det er en remote debugger for mobile devicer. Her kan du kjøre en remote test site, samtidig som du kan traverse CSS på DOM, og sjekke ferdig rendret HTML. Veldig nyttig.

Picture from: http://pmuellr.github.com/weinre/

Kompatibilitets liste for Browsere

Prøver du å finne hvilke css og html elementer som støttes i forskjellige nettlesere, så anbefales quirksmode.org sin kompatibilitets liste. I tillegg legger han ut nyttige slides på bloggen sin, bla. annet siste fra hans USA lectures

Ytelse

Steve Souders om ytelse på mobil


Steve Souders fokuserer mye på ytelse. Legger ut et par linker til noen nyttige tjenester:

  • En Artikkel om hvordan Bing og Google bruker localstorage for CSS og JS. Dette er noe vi har tenkt til å se nærmere på.
  • Blaze.io (ikke strippeklubben). Ytelses test av mobilsider, avhengig av device.
  • HTTP Archive Mobile Et arkiv for sammenligner av tester gjort på Blaze.io. Ser på antall kilobyte per site, størrelse på javascript og css, og http redirects. Kan gi noen nyttige pekepinner.

Slides fra Mobilism konferansen

Kommer flere etterhvert

Sjekk ut hele twitter streamen om #mobilsm konferansen

Dette blogginnlegget vil bli oppdatert etterhvert som jeg får samlet sammen all info fra konferansen.

Noen flere bilder fra arrangementet
About André Føyn Berge

Mobilutvikler i Media Norge Digital
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>